Sunday, January 29, 2012

AJL 26

Awan Nano menanggg..

p/s: sila jgn maki

Thursday, January 26, 2012

ICT yang gampang

Akhirnya aku sampai jugakk kat ICT. Layann dulu gambar yg ader..

*menatang nie jer yg aku naik*

*pehal muka aku mcm nie?? cam G*


Ok mari kiter mulakan. Pada yg tak penah pegi, skrg nie masuk kat ICT tu kene byr. Bukan byr sorang² kene bayar parking jer. Ari keje 3 hengget tak salah, klu ari cuti kene 10 hengget satu kereta. Bagi aku oklahh sebb parking dia berbumbung dan tak jauh sgt nk berjalan.

Bagi org yg tak penah pegi mcm aku, aku bayangkan ICT tu besar dan lampu² byk. Rupanya² semua banyangan aku tu hampeh belaka. Ala weyy secoettt jerr pokok² lampu tu. Jln 5 minit abis. Masa nielahh aku rasa parking 10 hengget langsung tak berbaloii. Aku yg mulanya nk berposing sakan truss tak jadi. Mulalahh aku mencarut tak henti.

Nie lagi satu, org kita niekan mmg jakun tahap bangang. Tak bolehlahh tgk benda tu elokk mesti nk rosakkan. Aku tahulahh kau sedang hangat bercinta, takyahhlahh nk ukirkan tanda sayang kau tu kat harta benda awam. Bangang bodohh bahalull.

Jahanamm love Haram Jadu = Pegi Matilahh..tuii tuiii hakkktiuuuu

Wednesday, January 25, 2012

Last weekend i wore...

 Kali nie try buat mcm blog fesyen. Ambik gambar pakai aper pastu citer. Aii tryy okk...

Last weekend i wore....






Baju - Quiksilver harga RM145.90

Seluar - ZARA harga RM275.00

Kasut - Converse China Limited Edition harga RM259.90

Sunglasses - Oakley Holbrook Nicky Hayden Special Edition harga RM450.00

Jam - Guess harga RM550.00

Keseluharan outfit berharga RM1680.80

Nampak tak kepoyoaan nyaa. Hilang pedoman ker nk cerita mcm tu. "Riakk" wajahh okk. Jatuh hukumm haremm jaduuu. Hahahahaahahaa

Ye ye aku tahu stail tak kene. Dah² jgn nk mengata sangat. Buat dosa jer uollsss....

Tuesday, January 24, 2012

Angry Birds

Smlm aku mkn kat satu kedai mamak kat area bangi. Aku bukan nk citer pasal kedai mamak yg kotor, makanan tak sedap layanan mcm hampeh tu. Tapi nk citer pasal ader 2 org pakcik (pakciklahh kot sbb muka dia aku nampak tu) yg ralit layan tablet.

Aku perasan pakcik 2 org nie dari awal aku sampai kat kedai mamak nie lagi. Bukan perasan sebb dia layan tablet tu, perasan sbb dia sangatlah excited dgn tablet kat tgn dia. Mula² aku ingat diaorg tgh layan klip 3gp. Sbb teruja tu lebih sangat. Mata pakcik tu tak lekang dari tablet tu aii tell you.

Aku niekan jenis yg mmg tak boleh tgkk benda² yg pelik, kompem nk tahu jugakk. Jadi aku pon buat² jln depan pakcik tu. 1st round gagal. Tak nampak aper pon. Dah pegi mesti kene patah balik kann. Kali nie aku kasi rapat skit lagi. Dgn kelebihan tinggi yg aku ader akhirnya aku nampak aper yg pakcik tu dok teruja dari tadi. Korang nk tahuu aper yg diaorg dok ralit tuu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Diorang tgh layan menatang nie...


Punyalahkannn. Sampai terangkat² bontot kauuu. Diaorg punya teruja sampai lupa org sekeliling. Bukan takat aku jer yg dok tgk² diaorg tu. Nie abislahh semua org kat kedai mamak tu duk jeling² diaorg.

Dlm situasi nie aku rasa ader 2 kemungkinan.

Kemungkinan pertama dia baru beli tablet tu. Jadi bukak² tablet org kedai dah download menatang agry birds. Jadi diarog pon trylah. Bile dah try mulalahh naik syehh. Tu yg tak boleh stop. Main menatang nie mmg boleh buat hayal diabuatnya.

Kemungkinan kedua pakcik nie mmg nk sangat main angry bird nie. Main kat umah tak dpt sbb anak² dok sibuk rampas. Malu plak berebut ngan anak sbb nk main game. Jadi jln selamat bawak tablet nie pegi mamak pastu main puas  abis citer. Tak gitu pakcikkk...

Aper² yg terjadi sebenarnyaa, sangatlahh tak manis pakcik dok main game sampai terangkat bontot. Pakcik tak perasan ker ramai yg dok jeling². Udah²lahh tu pakcikk oiiiiiiiiiiiiiii.  Segannlahh skitt ngan anak² muda mcm aiiii niee.


Monday, January 16, 2012

Status kat FB yg buat aku rasa nk terjun dari tingkat 2

Aku ader 2, 3 status FB yang aku tak berkenan.

Satu, yang tulis "ngee" diakhir ayat.

"wlpon marah, awk tetap syomell..ngeeee"

Seriuss aku tak pahamm aper maksud ngee tu. Mula² aku ingat ngeee tu mcm org tgh pikir. Biler pikir² balik klu org tgk pikir dia akan tulis mmmmmm. Aku pon mulalahh tny kawan². Rupanya perkataan ngeeee tu menunjukkan reaksi manja. Lepas aku tahu, mulalah aku tgk balik fb tu. Dan mulalahh aku mengejii tak abis² sbb yg buat tuu ngee tu biler kat luar mcm gangster ckp tak penah kalah. Klu dlm FB mcm kucing siam. Tuiiiiiiii.

kedua org yg guna huruf besar ngan huruf kecil bersekali. Contoh..

"tEtiBA teRiNgin NaK lIK Kg"

Yg nie mmg cam cibai. Aku nk baca pon merangkak. Aper ke gile kau nie, org kasi yg senang, nk jugak susah. Konon² nk lain dari org lain, tapi sampah. Menyusahhhhh org ramai dan diri sendiri. Tuiii Tuii Tuiii

Ketiga org yg blum kawen tapi buat statuss pasal beranak.

"tahniah kepada Cik Debab dpt baby girl. Korang semua doakan aku dpt baby girl jugakk ekk"

Sah² kau blum kawen lagi. Aper kejadah nk doakan kau dpt baby girl plak. Ker kau nk bagitau kat sini yang kau rela di rogol. Tapi make sure klu rogol tu  mesti dpt anak pompuan. Klu dpt anak lelaki sila buang dlm tong sampah. Pastu rogol dan rogol lagi. Sampai dpt anak pompuan. Haram Jaduu betull..

Keempat pasal org yg suka tujukan status kat anak yg blum boleh baca.

"tahun lepas bercuti ke somalia (masa babygirl dlm perut)..this year papa nk bawak kiter pegi maner ye babygirl"

Soalan ditujukan kepada anak yg baru setahun. Kelass kan anak² skrg, celik² dah pandai berfb. Bijakkk sangatt. Bijak sbb minum susu cap gantung. "alahamdulillah hasil perahan ari nie. Rezeki babygirl" status beserta gambar susu yg diperah satu peti ais. Yg nie aku no komen sbb aku pon minum susu tetek. Cuba mak aku tak bagitau seluruh alam semesta jer.

Kelima org bujang yg meroyan pasal tak kawen² lagi.

"boringnya ari nie, klulahh ader bf mesti best" atau "seronok klu ader suami, balik umah boleh masakkan tuk suami tercinta"

Org lain pon blum kawen gak, tapi takdelahh meroyann hari²  mcmlahh kau sorang dlm dunia nie yg bujang. Ker dah sangap sgt nk kawen. Gatal dah bijikk tuu. Hakkkkkk tuiiiiiiiiii.

Yg peliknyaa komen dari status tuu mesti melambak. Aper korang suka ker status haram jadu mcm tu??

p/s: jarang hapdet status sbb takde org komen lepas tu..huhuhuhuu.. 

Sunday, January 15, 2012

Fuh nasib baik


Nasib baiklahh nama kereta nie tak sama ngan member aku. Klu tak kompem dia perasan tak sudahh. 

Thursday, January 12, 2012

Galaxy Tab 10.1 cover

Galaxy Tab 10.1 cover nie salah satu barang yg aku jual. Sudi sudilahh tgk ye...



*nampak gambar saper tu??..hahahahaha*

*boleh dilaraskan mengikut keselesaan*




*klu nk tgk movie mmg nie posisi yg terbaik*


Material adalah semi leather. Ader kaler lain jugak. Harga RM80. Tuk Galaxy tab 8.9 ngan 7 plus pon ade. Klu nk mcm biasa call, sms, fb or ym.

Wednesday, January 11, 2012

Video lagi

Korang nk layan video lagi takk?? hahahahahaha..


video


Mesti korang ingat mamat tu nyanyi lagikann?? Korang tertunggu tunggu ekk. Smlm mamat tu kata ngan aku ader video terbaru mungkin miinggu depan dia kasi. Sabar ok....hahahahahahahhahaaa

Selamat tahun baru walaupon dah agak lambat.

p/s: azam tahun baru, nk jadi muda noktahh..

Tuesday, January 10, 2012

Kejadian

Kejadi kat KFC. Pelakon, 2 org remaja wanita.

remaja A : " suka tau basuh tangan sesama"

remaja B : " biasalah"

Kemudian remaja A pegi mengambil sabun yg jaraknyaa 3 langkah. Tetapi mengambil masa yg agak lama untuk mengeluarkan sabun. (tak berapa clever katanya)

remaja B : "oii cepatlahh skit, dahlahh paip kau biarkan terbukak membazir"

remaja A : "alah biarlahh bukan kau byr pon bil air tu. Kau jgn plak buat status kat FB aku membazir air"

remaja A dan B berlalu sambil gelak².

Budak² zaman skrg nie dia tak kisah klu membazir, dia lebih risau klu kawan² burukkan dia kat FB. Aper nk jadilah..

Kunang Kunang
"Kau nk tahu c Mata Buntang  membazir air"
45 people like this
Anjing senja : "membazir air??"
Midah :"air dah sampai kepala, biasalahh..hahahahhaaa"
Pijot: "klu dah penuh kene lah buangkann? wey nie citer pasal air aper nie??"

Dan komen akan bersambung dan lagi dan lagi. Tu yg diaorg suka tuu. Budak². Biarkan jerlahh

Tapikan dlm kehidupan seharian aku pon membazir jugak. Mcm aku, klu gosok gigi, air paip mesti terbukak sampailahh aku abis gosok gigi. Mandi pon sama, masa tgh sabun badan air shower tetap bukak. Amalan syaitooonn betul. Tu belum cite pasal mkn lagi. Cuba klu makanan tu tak sedap. Sanggup tak mkn. Mmg dasar tak reti bersyukur.

Monday, January 9, 2012

Tido tak lena

Mlm tadi aku tak lena tido. Mimpi yg bukan². Mimpi terjaga, pastu sambung tido, mimpi lagi terjaga lagi .  Klu mimpi sedap² tak per jugak nie mimpi kene kejar hantulahh, cari umah tak jumpa lahh, nk kencing tak lepaslahh. Biler aku nk tido lena nie.

Org kata klu nk tido basuh kakikan. Aku bukan takat kaki jer aku basuh, muka tangan kemaluan skali aku basuh. Pon mimpi jugakkk. Letihlahh klu mcm nie selalu. Kang masa keje mulalahh aku tersengguk sengguk duk menahan kemengantukkan.

Biler dah tido tak lena mulalah badan pun lenguh². Biler buat keje pon malas² jer, tak cergas. Betullah org kata klu kiter tido cukup badan akan cergas dan awet muda. Tapi klu dah asyik kene kejar ngan hantu biler nk cergasnyaa.  Arrgghhhhhhhh...

Sunday, January 8, 2012

Tahniah Dato' Lee Chong Wei


Perlawan antara Dato ngan Lin Dan mmg di nanti nantikan oleh semua rakyat Malaysia. Sebenarnya aku tak berharap pon Dato mng. Yerlahhkan dah biasa kalah. Jadi ptg smlm aku tgk dgn santai tanpa rasa nk gugur jantung mcm selalu. Lagi pon pengulas yg biasa bertugas ari tuu diluar kawasan. Bolehlah tgk sambil baca surat khabar. Klu tak tu, tgn membalas sms mata tgk tv, jantung berdegup lagi. Klu ader org sergah dari belakang kompem terkincat.

Set pertama mmg nampak sangat Dato' tak terdaya nk lawan. Byk buat silap. Bola asyik out. Bapak aku dah siap maki 3 bakul dah.

Bapak aku: "kau klu dah niat nk kalah jgn masuk finallahh"

Giler punya marahh bapak aku..Hahahahahahahahaaa..

Biler masuk set kedua nampak dia main lain skit. Byk smash, byk main terkam. Lin Dan nie klu dia dah kene tinggal dia pon kelam kabut. Nampaklahh hur har nya. Smash sangkut. Bola keluar. Masa 2nd set nampaklahh Dato mula kompiden, dia dah mula main trik. Drop shoot membunuh. Bola net yg memukau. Eh over plak aku. Hahahahaa

Masuk 3rd set, nampak giler Dato' dah gile kompiden. Lin Dan plak ilang fokus (ker dah ilang pedoman). Masa nie aku dah relaks giler tgk. Sbb dah jauh kene tinggal 18-10. Dan nampak sgt Lin Dan dah ngaku kalah. Akhirnya Dato' mng 21-14.

Aku rasa salah satu faktor yg Dato' dpt smgt adalah dari penyokong Malaysia yg menjerit bagai nk giler. Mmg semangat. Dan lagi satu penyokong Korea pon sokong Dato'. I Like..

Masa ambik hadiah tu nampak Dato' nk nangis. Mungkin tangisan kegembiraan.

 PADAM MUKA KAU LIN DAN OIII..HAHAHAHAHHAHAA

p/s: Noks aku semangat plak nk gie bukit jalil nie. Mau kaaa??

Email dari pembeli Galaxy S plus

Dpt email dari pembeli HP Galaxy S plus aritu.



Terpaksa itamkan nama. Katanya tak mau org tahu. Kita ikutkan jerlahhkan. Yg itam² yg lain tu sbb tak elok tuk pembacaan umum. Ader unsur seram dan ganas. Ehh tambah lagi politik dan rasuah. Sangat tak sesuai di paparkan.

Thursday, January 5, 2012

Banjir Kilat kat Kajang

Ingat lagi tak kajang dilanda banjir kilat, yang melabak lambak kereta tenggelam tu. Salah sorang dari pemilik kereta tu adalah kakak aku.

Masa kejadian banjir, kakak aku call aku dia ckp kereta dah tenggelam. Aku ckp "ha tenggelamm??"  aku terperanjat sbb masa tu hujan takdelahh lebat maner pon lagi pon dia keje betul² tgh bandar, takkan tenggelam jugak. Kakak aku kata lagi opis dia masuk air sampai betis. Jadinyaa mmg tak bolehlahh nk masuk kajang masa tu.

Kul 6.30 kakak aku call katanya air dah surut. Biler sampai aku kat kajang, aku tgk bersepahh kereta tak boleh gerak. Bertolaklahh letak kat tepi. Baik moto baik kereta. Masa aku sampai kat opis kakak aku tgk kete dia perrghhh abiss. Air masih penuh lagi dlm kereta. Sampahh sarapp sangkut kat rim ngan bumper. Mmg sedehhlahh tgk.

Call bengkel nk tarik kete. Bengkel kata sok baru boleh tarik sbb lori dia tgh ambik kete jugak. Jadi kesokan harinya baru aku ambik.

Masa kete tu tgh tarik banyaklahh wartawan dtg temuramah.

wartawan : "encik mcm maner kejadian smlm?"

Aku : " no komen"

Mcm artis takkk??? hahahahahahahahahaa...

Nielahh rupanya kete tu masa aku ambik










Tu belum aku bukak bonet lagi. Kat area enjen tu lagi haruu. Masa tarik tuu keluarlahh air dari ekzoz. Byk weyy. Masa tulahh tv Alhijrahh rakam. Dia kata nk masuk berita. Tapi aku haram tak tgk.

Alhamdulillahh lepas repair, kete tu berjalan seperti biasa. Total kos RM1300. Jadi kepada sesapa yg mungkin kene lepas nie korang sediakanlahh 1k-1.5k. Sbb baik opis kakak aku byk duit repair. Syukurrr..

Disebabkan kete dia dah femes masuk tv jadi kakak aku membuat keputusan tuk menukar kaler kete dia. Jadi lepas nie org takkan perasan yg kete dia masuk air aritu. Hahahahahahahaaa








Bengkel cat nie aku tak syorkan sgtlahh kat korang. Mmg dia cat cantik puasatilahh klu tgk tapiiii dia punya service mcm lahanat. Ader ke screw pon nk suruh tuan punya kete beli. Punyalahh prakkk. Selang sehari call..

Hari Pertama
Bengkel : "boss kereta dah tekunci tak boleh bukak"

Hari kedua
Bengkel : "boss, itu srew mau pasang bumper takde"

Hari ketiga
Bengkel : "boss itu skriting tak muat"

Pening pala aku nk ulang alik pegi bengkel. Masa nk ambik kete tu pon aku hangin. "boss kereta boleh ambik ari nie kul 5ptg". Kul 5.15 aku sampai bumper pon blum pasang lagi. Takker camcibaiii tuu.


Wednesday, January 4, 2012

Org sibuk Ombak Rindu kau pon nk jugakk..hambikk

Org semua masih sibuk lagi citer pasal Ombak Rindu. Sana sini dok citer. Kak Jah umah sebelah pon asyiklahh melalak nyanyi lagu Tuhan Tolong Lembutkan Hati Dia (serius aku tak tahu tajuk lagi nie) tu. Pantang masuk dapur kompem feeling² jadi Izzah. Yg Abang Nan plak (singkatan Adnan bukan Roti Nan) sibuk pegi gym nk badan sasa mcm Aron. Penangan penangan.

Radio pon camtu jugakk, asyiklahh pasang lagu Tuhan Tolonglah. Selang sejamm kompem ader lagu tu. Mula² dgr lagu nie takdelahh best sangat tapi biler dah tgk citernya tetiba lagu nie jadi sesangatlah best. Kat bawah nie ader sorang mamat entah maner dtgnya pon nk jugakk kalahkan Kak Jah nyanyi lagu nie. Korang layannn jerlahh ekk..


video

Lirik haruk kau. Tapi bagi aku mamat nie nyanyi ok. Walaupon tanpa muzik kita boleh feell nyanyian dia. Ehh dia nie artis ker hapa?? Tapi yg last² lagu nie dia nyanyi agak over disituu. Terlebih sedihh. Cam harammm. Hahahahahahahaa..

Tuesday, January 3, 2012

Mari kak mari bang..marii rapatttt..

Tuk pengetahuan korang aku skrg sedang menjalankan sedikit perniagaan. Alah niaga kecil² jer. IKS katanya. Hahahaahhahaa.

Aku jual Handphone dan barang sewaktu dengannya.

Selama nie aku just bagitau kat kawan² rapat jer. Baru menapakkan. Lagipon nk jual HP nie bukan senang, klu kiter ckp "wey aku skrg jual hp klu nk beli bagitau" trus diaorg buat kesimpulan "maner kau dpt hp tu, kastam punya ker??". Byk kali gakk aku kene mcm tu. Ok sini aku nk bagitauu HP yg aku jual nie sama jer mcm kat kedai. Bukannyaa dari kastam atauu barang seludup. Aku niaga nie halal punya.

Jadi kepada yg nk beli tu bolehlahh call, sms org pm kat fb tuk bertanya harga. Insyaallah harga aku murah skit dari harga kedai. Tapi jgnlahh korang harap dpt murah sampai 2-3 ratus. Agak agaklahhh.

AP ader Ori pon ader korang hanya perlu tny. Tablet Samsung pon ader tau. 7 plus, 8.9 or 10.1.

Nie hp dari pembeli pertama aku. Dia beli Sambung Galaxy S plus.

* nie Samsung Galaxy S Plus Ori, waranty Samsung*





*Screen Protector n Casing diberi percuma*

Buat masa nie aku just COD area Putrajaya n Bangi jer. Yang luar dari Putrajaya aku blum buat lagi. Insyallah klu berjaya aku akan buat tuk luar dari kawasan Putrajaya dan Bangi.

Tuk pembayaran plakk aku perlukan deposit separuh dan lagi separuh byr biler barang dpt. Aku jugakk ader jual accessories hp like memory kad, screen protector, casing, charger.

Akan di hapdet dari masa ke sama k.

Monday, January 2, 2012

Seluar Merah

Skrg nie aku tgk trend org pakai seluar merah. Mcm Jumaat lepas c Zizan pakai seluar merah masa final maharaja lawak mega. Carakan. Dulu klu yg pakai seluar merah nie Bangladesh jer. Skrg tengok ramai artis yg pakai. Cuba cekedot trend terkini nie...




Nie dari pentas peragaan. Mcm² stail boleh digayakan, Skali tgk pon dah menarik tak gitu.



Antara artis yang mengayakan seluar merah, Chriss Brown ngan Justin bibir. Aku google gambar Zizan tak plak.





Amacam ok tak aku pakai seluar merah??? hahahahahahahahahahaaaa