Thursday, March 28, 2013

UFM 101.3 memang Beda!

Rutin perjalanan pegi dan balik  keje aku adalah dengar radio. Stesen yg aku dgr Era n HotFM. Slot yg aku der adalah sama setiap hari. Mcm pagi memelu skali aku dgr Hotfm. Aku akan dgr lagu satu pastu berita. Abis berita celoteh aku tukar Era. Masa Hot celoteh Era lagu. Pastu ade Sketsa Johara pastu lagu pastu celoteh. Abis lagu sampailah aku kat opis. Kirenya masa pagi tu aku hanya dpt dgr dlm 4 buah lagu je. Yg bnyk iklan n celoteh.
 
Balik plak aku dgr Era dulu. Dptlah dgr 2 lagu pastu masa nak dekat berita tu iklannya byklah sangat baik Era or Hotfm sama je. Jadinya perjalanan pegi dan balik keje aku adalah sama jer bunyinya. Aritu masa naik kereta ngan kakak dgrlah radio skali terderngar dj tu ckp Ufm mmg beda. Eh stesen ape tu??
 
 
 

Bile tny kakak aku ckp stesen baru. Biler dgr mcm best plak. Aper yg bestnya?? Sbb tak byk iklan dan celoteh. Byk lagu. Mmg aku sukaaaaaa sangatlahh. Sbb susah nk cari stesen yg bykkan lagu dari iklan n celoteh nie. Jadi start dari tu aku trus save frekuensinya kat radio.



Masa dgr siaran pagi dgr suara mcm familiar. Skali Tyzo ngan Jimmy. Sape Tyzo?? Alah dj yang kene berenti kat Suria FM tu. Ingatkann. Biler pertama kali dgr kira kombinasi diaorg nie oklahh. Dah aku suka klu dj saling lengkapkan ayat. Contoh gini.

DJ1 : Mari kita dgr lagu dari Stacy Jahat budak Jahat

DJ2 : Trus mendengar Ufm

DJ1 : Memang Beda

Ha mcm tu. Paham kann. Diaorg kendalikan pagi tu ok sbb ckpnya skit pastu pasang 2 lagu. Ckp lagi skit 2 lagu lagi. Kirenya pepagi tu byk jugaklah lagu yg aku dpt dgr.



Ptg plak dgr skali Sharifah Sahira kau. Sape penang dgr dia nie jadi dj kat Suria dulu korang paham lahh mcm mane cara dia ckpkan. Jadi i likee jugak. Satu yg pasti stesen niekan tak sama waktu beritanya. Biler Era n Hot dah abis baru dia start. Pastu sekejab je.

Kesimpulannya klu korang dah boring dgr stesen yg sedia ade bolehlahh tukar pusing² cari Ufm nie. Selamat menjamu telinga.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment